AGRITURISMO Blog

Voedselbos activiteiten!

Wij zijn volop aan het voor zaaien… en planten want het voorjaar komt er aan en het is NU de tijd om van jouw tuin een voedseltuin te maken!

Eten uit je eigen tuin, terug naar ons oorspronkelijk voedsel, gezondheid en natuur het zijn elementaire basis dingen!

Het is geen droom, je kunt van jouw eigen omgeving een groentewinkel maken. Je begint met planten van wat jij lekker vind, appels, peren, pruimen of bessen. Kijk wat er al groeit aan eetbaar spul, vogelmuur, teunisbloem, brandnetel… lekker en gezond! Maak medicijnen uit je tuin, plant pompoenen en mais! 

Er is zoveel mogelijk op een kleine oppervlakte en het levert je behalve voedsel ook nog plezier en beweging op, allemaal goed voor je gezondheid! 

Wij hebben 3 voedselbos activiteiten voor jouw!

Workshop VoedselbosTuin “Eet van je tuin”

Op onze finca in Galicië kom je alles te weten over de inrichting en opbouw van een voedselbos. De 7 lagen, exoten versus inheems, de eetbare onkruid laag! Grond, zon, schaduw en water. Voedsel uit je tuin. Inclusief proeverij van diverse voedselbos producten.

Bijdrage: €25 inclusief proeverij, koffie, thee. Zaterdag 23 maart van 11.00 t/m 13.00

AGENDA – CASA NATURA GALICIA

Foraging | Foodforest | permaculture weekend – CASA NATURA GALICIA

ONLINE cursus VoedselbosTUIN

Tijdens de cursus leer je hoe je het beste de lagen kunt indelen, wat voor grond je hebt, waar de zon vandaan komt. Welke bomen, struiken en planten het best geschikt zijn en de meeste opbrengst geven. Je gaat je eigen voedselbosje of voedseltuin ontwerpen! Alles wat je moet weten en waar je rekening mee moet houden. Eetbare wilde planten en bloemen vormen een belangrijk onderdeel want dat zijn je eerste supergroenten! Maar je gaat vooral ook planten wat JIJ lekker vindt!

START 1 april & 1 mei 2024

Cursus voedselbostuin – CASA NATURA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *