Nature RETREAT 2024

VOEDSEL UIT DE NATUUR | YOGA | RELAXEN IN HET GROEN

NATURE RETREAT CASA NATURA GALICIA
Datum: 30 mei t/m 3 juni 2024
Waar: Galicië, Noord Spanje
Thema: ‘NATUUR’
wildplukken, yoga, koken.

Onderdompelen in het groen, de natuur van dichtbij weer leren kennen en verbinden. Relaxen, tijd voor jezelf, aarden en natuur ontdekken daar gaat het retreat over.
Onmiskenbaar raak je onder de invloed van het groen, het groen van het hartchakra, het groen op je bord met liefde bereid, het groen uit de natuur waar we krachtige bereidingen en medicijnen mee maken!

In de prachtige natuur van Galicië kun je de wijsheid van de planten en kruiden leren kennen.

We gaan wandelen en verzamelen, we verdiepen ons in wilde planten als voeding en medicijn, mooie oude rituelen en gebruiken. Terug, aarden in het groen van onze oorspronkelijke natuur en de kennis die daarbij hoort. Tijd voor jezelf en tijd om samen te genieten van (h)eerlijke maaltijden. Je eigen kamer en ruimte genoeg om buiten te relaxen en te genieten.

Galicië ligt aan de Noordwest kust van Spanje en heeft een prachtig landschap van woeste rotsen afgewisseld met prachtige baaien aan de oceaan. Omringt door heuvels met brede rivieren en kleine dorpjes met hun authentieke uitstraling en tradities met Keltische invloeden.  

Casa Natura Galicia is een oude casa in het groen met een voedselbos en permacultuur moestuin op 3 hectare grond. Je kunt hier op eigen land genoeg ontdekken en doen, er zijn verdeeld over het land zitjes en hangmatten om even tot rust te komen en te relaxen.

BOEK OP DEZE PAGINA JOUW KAMER EN VERBLIJF!! Jouw verblijf – CASA NATURA GALICIA

NATURE RETREAT 30 MEI T/M 3 JUNI 2024

KRUIDEN & WILDPLUKKEN:

Met Herborist en wildplukgids Patty Vegt. We gaan op pad, al wandelend op zoek naar de bijzondere eetbare en geneeskrachtige wilde planten in de natuur. Het zal je verbazen hoeveel wilde planten eetbaar en ook heel lekker zijn. Gezondheid uit de natuur! We plukken van ons land en uit het wild diverse kruiden om te verwerken in gerechten. Ik vertel over de geneeskrachtige kruiden en hoe je makkelijk je eigen medicijnen kunt maken. We bereiden samen o.a. een geneeskrachtige zalf.

YOGA:

De yogalessen worden verzorgd door Yvonne Hageman. De lessen zijn een mix van kundalini en hele rustige easy flow zodat je heerlijk in jouw lichaam komt en de energie kunt voelen stromen.

KOKEN:

Een diner workshop en de maaltijden worden verzorgd door chef-kok Anne van Ingen, met zo veel mogelijk verse groenten en wilde ingrediënten van ons eigen land.

WANDELEN:

We maken een wandeling van het huis naar de waterval van het Castelo Naraio, hier kun je een verfrissend bad in het bruisende natuur water nemen. Begeleiding Hans Berg & Floyd  🐾

RELAXEN:

In en om de casa kun je relaxen in verschillende hangmatten, schommels en zitjes. Er is ruimte genoeg om even alleen te zijn of samen te zitten naar wens. Je kunt schilderen er zijn materialen en een ezel. Je kunt kunstwerken maken met planten materiaal zoals takken en eucalyptus schors. Wandelen naar de rivier beneden of naar het dorpje. Er is een hout gestookte hottub en er is een buiten-binnen ruimte waar je zelf kunt koken en of zitten. In de casa is een grote zitkamer en buiten een groot terras.

OVERNACHTING:

Je slaap in een één of twee persoonskamer in het huis naar wens. Wij hebben een bell-tent met tweepersoons bed op het land voor een extra belevenis in de natuur of je kunt in je eigen camper(bus) op een van de drie camperplaatsen staan. Er is water en een kook voorzieningen buiten. Er is een compost wc en buitendouche.

De workshop gevers zijn:

Yvonne Hageman voor yoga. De lessen zijn een mix van kundalini en hele rustige easy flow zodat je heerlijk in jouw lichaam komt en de energie kunt voelen stromen.

Patty Vegt herborist en wildplukgids. Ik neem jullie mee naar buiten om te laten ervaren en te vertellen over kruiden en wilde planten, onze oervoeding en medicijnen uit de natuur. 

Hans Berg, hij zal er zijn voor alle lopende en praktische zaken, hij begeleid de wandeling naar de waterval.

Anne van Ingen is een professionele kok en geeft de diner workshop, zij bereid de maaltijden met liefde met zoveel mogelijk wilde kruiden en groenten van eigen land.

BOEK OP DEZE PAGINA JOUW KAMER EN VERBLIJF!! Jouw verblijf – CASA NATURA GALICIA

    Voor meer foto’s van het huis kun je deze pagina bekijken> Vakantie en verblijf Casa turistica – CASA NATURA GALICIA