Jaartraining Kruiden & Wildplukken

Kruiden & Wildplukken ‘Het jaar rond!’

Wil je meer weten over, en doen met, kruiden & eetbare wilde planten? Dan is dit de training voor jou! 

🍀 In de nieuwe opzet van de COMPLETE jaartraining gaan we in het voorjaar en in het najaar een aantal dagen op pad, tijdens deze praktijkdagen ben je intensief bezig met wat de natuur ons te bieden heeft. De ochtenden zijn voor de wandelingen en het ontdekken en herkennen van eetbare wilde planten en geneeskrachtige kruiden. We bereiden gezamenlijk de lunch met eetbare wilde planten van dat moment, de middag is voor bereidingen met kruiden en wilde planten.

Ontdek al het moois en gezonds in de natuur! Ga mee met de wandelingen en workshops van de COMPLETE jaartraining of doe je mee met de ONLINE kruiden & wildpluk training, dan ga je elke maand in jouw eigen omgeving kijken naar wat er op dat moment groeit. En dat hoeft helemaal niet ver te zijn. Waarschijnlijk groeit er in je tuin (onkruid!) of om de hoek al genoeg kruiden om te verwerken in je maaltijd! Je kunt elke maand instappen en het hele jaar rond gaan! Deze jaartraining is praktijk gericht op gezondheid (eten) en (genees)kracht uit de natuur met respect en liefde voor de natuur!

Je leert elke maand, met de seizoenen mee, nieuwe eetbare wilde planten, kruiden, struiken en bomen kennen. Welke kruiden je op dat moment kunt oogsten, en verwerken. Wat doen deze kruiden voor jou persoonlijk en je gezondheid. We kijken verder dan de standaard informatie, naar de kruiden zelf, hun betekenis en signatuur, voeding als je medicijn! 

De cursus bestaat uit verschillende segmenten, elke maand is er een kruid van de maand, dit kruid staat symbool voor een groep kruiden met dezelfde inhoudstoffen of van dezelfde familie. Zo ontdek je langzaam de verschillende plantenfamilies en hun werking.

🌿 Kruiden & wildpluk training ‘Het jaar rond’, is een kruiden en natuur cursus die bestaat uit elke maand een schriftelijk deel, dit deel ontvang je als PDF in een makkelijk leesbare magazine achtige vorm. Deze kun je digitaal bewaren maar ook printen zodat je aan het einde van het jaar een mooi boek hebt die je altijd weer kunt nalezen en waar je aantekeningen bij kunt maken. Je leert op je eigen tempo. De cursus is praktijk gericht en je bepaalt zelf hoeveel studie uren je er in stopt. Elke twee weken ontvang je een update over een bepaalt kruid, een recept of een opdracht.

🍀 2023 onderwerpen

 • Eetbare wilde planten, bomen en struiken
 • Recepten, hoe verwerk je wilde kruiden
 • Geneeskrachtige en EHBO kruiden
 • Geur- rook- & smudge kruiden
 • Kruidenmiddelen, kruidenolie en zalf, lichaams verzorging
 • Zaden, noten en wortels
 • Kruiden drogen conserveren, inmaken en maceraat maken
 • Zaaien, stekken en planten
 • Zeep, wasmiddel en olie voor huishoudelijk gebruik
 • Kruidentuin, voedseltuin en wild zaaien
 • Koken in de natuur
 • Verbinden met de natuur

Kijk hier voor de jaartraining met praktijkdagen in Galicia Spanje! >>>

Kijk hier voor de jaartraining met praktijkdagen in Nederland! >>>

.