Jaartraining Kruiden & Wildplukken

Kruiden & Wildplukken ‘Het jaar rond!’

De Jaartraining Kruiden & Wildplukken ‘Het jaar rond!’ GAAT WEER BEGINNEN! Met praktijkdagen in Nederland en/of in Spanje die mag je zelf kiezen!

Wil je meer doen met, en weten over, kruiden & eetbare wilde planten in je dagelijkse leven? Dan is dit de training voor jou!

In de nieuwe opzet van de COMPLETE jaartraining volg je ONLINE de weeklessen en ontvang je elke maand een dubbel dik maanddeel, je doet de praktijkdagen in het voorjaar en najaar mee in Nederland of het grote KRUIDENWEEKEIND in Noord Spanje!!!

De ochtenden van deze intensieve trainingsdagen zijn voor de wandelingen, het ontdekken, herkennen en verzamelen van eetbare natuur. We bereiden gezamenlijk de lunch met eetbare wilde planten van dat moment, de middagen is voor de bereidingen met kruiden en wilde planten.

Je kunt je nu inschrijven om dit komende seizoen te beginnen!

Ontdek al het moois en gezonds in de natuur! Doe mee met de praktijkdagen van de COMPLETE jaartraining en de ONLINE kruiden & wildpluk training en ga in jouw eigen omgeving ontdekken wat er op dat moment groeit.

En… dat hoeft helemaal niet ver te zijn. Waarschijnlijk groeit er in je tuin (onkruid!) of om de hoek al genoeg kruiden om te verwerken in je maaltijd!

Leer verzamelen en eten uit de natuur, maak je eigen medicijnen! 🍀

Ontdek al het moois en gezonds in de natuur! 

Ga mee met de wandelingen en workshops van de COMPLETE jaartraining of doe je mee met de ONLINE kruiden & wildpluk training, dan ga je elke maand in jouw eigen omgeving kijken naar wat er op dat moment groeit. En dat hoeft helemaal niet ver te zijn. Waarschijnlijk groeit er in je tuin (onkruid!) of om de hoek al genoeg kruiden om te verwerken in je maaltijd! Je kunt elke maand instappen en het hele jaar rond gaan! Deze jaartraining is praktijk gericht op gezondheid (eten) en (genees)kracht uit de natuur met respect en liefde voor de natuur!

Je leert elke maand, met de seizoenen mee, nieuwe eetbare wilde planten, kruiden, struiken en bomen kennen. Welke kruiden je op dat moment kunt oogsten, en verwerken. Wat doen deze kruiden voor jou persoonlijk en je gezondheid. We kijken verder dan de standaard informatie, naar de kruiden zelf, hun betekenis en signatuur, voeding als je medicijn! 

De cursus bestaat uit verschillende segmenten, elke maand is er een kruid van de maand, dit kruid staat symbool voor een groep kruiden met dezelfde inhoudstoffen of van dezelfde familie. Zo ontdek je langzaam de verschillende plantenfamilies en hun werking. Het kruid van die maand staat in het MAANDDEEL van die maand dit staat bordenvol eetbare wilde planten, geneeskrachtige kruiden informatie en recepten. Print je deze maanddelen dan heb je een boek welke je elke jaar weer opnieuw kunt bekijken.

Er is elke week een les die je ontvangt per mail, soms een recept of een video zodat je meteen weet waar je die week naar uit kan kijken!

🌿  Je leert op je eigen tempo. De cursus is praktijk gericht en je bepaalt zelf hoeveel studie uren je er in stopt.

🍀 2024 onderwerpen

 • Eetbare wilde planten, bomen en struiken
 • Recepten, hoe verwerk je wilde kruiden
 • Geneeskrachtige en EHBO kruiden
 • Geur- rook- & smudge kruiden
 • Kruidenmiddelen, kruidenolie en zalf, lichaamsverzorging
 • Zaden, noten en wortels
 • Kruiden drogen conserveren, inmaken en maceraat maken
 • Zaaien, stekken en planten
 • Zeep, wasmiddel en olie voor huishoudelijk gebruik
 • Kruidentuin, voedseltuin en wild zaaien
 • Koken in de natuur
 • Verbinden met de natuur

👇👇👇🍀


Hoe leuk is dat!!
Drie dagen lang helemaal in de mooie natuur van Galicië Noord -Spanje!! Eetbare en geneeskrachtige kruiden ontdekken, proeven, verwerken!!

Daar zijn wij super blij mee want deze omgeving is heel geschikt, prachtig groen en rustgevend, er is ontzettend veel te vinden aan kruiden en eetbare wilde planten.
We kunnen binnen én buiten werken en veel verschillende (genees)krachtige kruiden behandelen en verwerken!

De jaartraining (ONLINE) ziet er hetzelfde uit met elke maand een nieuw MAANDDEEL met het kruid van de maand, kruidenbehandeling, recepten en wildpluk informatie. Elke week een #update KRUIDENLES over wat er dan in de natuur opvalt.

De dagen zijn in het voorjaar en bieden een korte maar intensieve periode van wandelingen en workshops in een prachtige natuurrijke omgeving op de Casa Natura Galicia. Hier is een voedselbos in opbouw, permacultuur moestuin en in de directe omgeving is water en bos.

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties om te verblijven en er is genoeg vrije tijd om ook het vakantie gevoel te hebben.

Dit zijn de data: 28, 29 + 30 juni 2024.
Plaats: Casa Natura Galicia in Noord Spanje.
Inschrijven via het formulier op deze pagina of via de webshop

Programma op Casa Natura Galicia met overnachting en maaltijden.
De ochtenden zijn voor de wandelingen en het ontdekken en herkennen van kruiden en planten. We verzamelen kruiden en bereiden gezamenlijk de lunch met eetbare wilde planten van dat moment. De middag is voor het maken van bereidingen met kruiden en wilde planten.

Je verblijft naar wens op één of twee persoonskamer (tweepersoonsbed) in onze Casa Turistica.

Kamperen: verblijf in bell-tent met tweepersoonsbed en terrasje op de finca.
Verblijf in eigen tent of camper is ook mogelijk.

Inclusief 3 overnachtingen (plus een extra nacht om een avond van te voren aan te komen) en alle maaltijden tijdens de workshop dagen. Wij helpen je ook graag met je heen en of terugreis. Bijboeken van extra nacht(en) is in overleg mogelijk.

Schriftelijk: de MAANDDELEN ontvang je elke maand op de 11de van de maand. Weeklessen: elke week op zaterdag.

Bijdrage: complete jaartraining met praktijkdagen in Spanje €595,00 BOEK HIER>

Alleen het kruiden en wildplukken weekeind in Spanje: €395.00 BOEK HIER>

Inschrijven of informatie aanvragen kan ook via het formulier op deze pagina hieronder.

  Kijk hier voor de jaartraining met praktijkdagen in Nederland! >>>