AGENDA

CASA NATURA GALICIA 2024:

28 t/m 30 JUNI: KRUIDENWEEKEIND

Een heel weekeind vol wandelingen en workshops over geneeskrachtige kruiden en eetbare wilde natuur! 28 – 29 + 30 juni 2024

Je kunt deze dagen ook los meedoen zonder overnachtingen!

Een weekeind lang op ontdekkingstocht naar medicinale kruiden & eetbare wilde planten voor JOUW gezondheid! Leer kruiden herkennen en verwerken in je maaltijd, leer kruiden kennen en medicijnen maken!

Het weekeind vind plaats op onze eigen Casa Natura Galicia, een mooi groot huis op een grondstuk van drie hectare met voedselbos, moestuin en water in een prachtig groene en rustgevende omgeving, hier is ontzettend veel te vinden aan kruiden en eetbare wilde planten.

We kunnen binnen én buiten werken en de verschillende (genees)krachtige kruiden behandelen en verwerken! Direct koken met wat je kunt vinden op het land en verwerking in de maaltijd of een mooie EHBO zalf!
Hoe leuk is dat!!
Drie dagen lang helemaal in de natuur en haar bijzondere planten duiken! Proeven, ruiken ontdekken en bereiden.

Dit weekeind is een geweldige manier om helemaal in de rust van de natuur op ontdekking te gaan naar de mogelijkheden en diversiteit van planten en kruiden die je kunt inzetten voor jouw gezondheid! Een weekeind met wandelingen en workshops in de mooie groene omgeving op de Casa Natura Galicia gelegen tussen water en bos.

voor meer informatie> KRUIDEN & WILDPLUKKEN jaartraining in Galicia Spanje!! – CASA NATURA GALICIA of mail naar info@casanatura.nl

7 september 11.00 – 13.00:

Workshop VoedselbosTuin “Eet van je tuin”

Een voedselbos of voedseltuin maken gaat verder dan een paar fruitbomen planten. Wil je echt leven en dus, liefst elke dag, eten van je tuin dan moet je zorgen dat je langzaam aan je tuin veranderd in een goed draaiend ecosysteem waar je zelf straks weinig aan hoeft te doen, behalve dan je oogst verwerken!

Op onze finca in Galicië kom je alles te weten over de inrichting en opbouw van een voedselbos. De 7 lagen, exoten versus inheems, de eetbare onkruid laag! Grond, zon, schaduw en water. Voedsel en medicijnen uit je tuin.

Inclusief proeverij van diverse voedselbos producten. 

Zaterdag 23 maart van 11.00 t/m 13.00 Bijdrage: €25 inclusief proeverij, koffie, thee.

Opgeven per mail: info@casanatura.nl

17 augustus 11.00 – 13.00:

Workshop kruiden medicijnen zelf maken: op onze finca kom je alles te weten over het verwerken van kruiden voor je gezondheid. Kruiden uit de tuin en omgeving drogen voor thee, tinctuur en kruidenwijn maken, eetbare wilde planten en tenslotte maken we een zalf voor bij huidklachten.

Bijdrage: €25 inclusief proeverij, koffie, thee. Opgeven per mail: info@casanatura.nl

IN OVERLEG:

Wil je zelf een activiteit, retreat of weekeind organiseren bijvoorbeeld voor jouw activiteit, met je familie of vrienden? Dat kan, bespreek de mogelijkheden met ons. Mail naar: info@casanatura.nl t.n.v. Patty of Hans.

ONLINE CURSUSSEN 2024:

Elke 11de van de maand 2024: Start KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING ONLINE!! Jaartraining met of zonder PRAKTIJKDAGEN IN GALICIA SPANJE: OP 3, 4 & 5 mei 2024 mei 2024, stap je in na mei 2024 dan kun je de praktijkdagen in de herfst of het jaar daarop meedoen. Lees verder>>  Informatie per mail: info@casanatura.nl

Elke 1e van de maand: Start online cursus VOEDSELBOSTUIN: Een voedseltuin waar je maar een klein stukje grond voor nodig hebt, gewoon je eigen achtertuin of als je die niet hebt een volkstuin of misschien kun je wel samen met buren een stuk groen in je omgeving adopteren! Lees meer>>

1 juni & 1 juli 2024: Start jaarcursus DE GROENE HERBORIST: Kruiden zijn een belangrijke factor in ons leven, de mens verzamelde al eeuwen kruiden uit de natuur om te eten. Maar ook als medicijn, kruiden die je het rest van het jaar kon gebruiken als geneesmiddel. Meer informatie en opgeven> DE GROENE HERBORIST – CASA NATURA