Wildplukwandeling of kruidenworkshop

Het groene Galicië is een uitgelezen omgeving om een wildpluk- of kruidenwandeling te geven! De groene natuur, de vele weides, bermen en rivieren bieden een scala aan inheemse planten en struiken die interessant zijn om nader te bekijken.

Op het grondstuk van de Casa Natura Galicia zijn wij een voedselbos aan het aanplanten en er is een “‘wilde’ moestuin gebaseerd op de principes uit de permacultuur gecombineerd met voedselbos. Zo mogen in de moestuin een aantal struiken en bomen een plek krijgen en groeit er wat er groeit ook diverse ‘on’ kruiden mogen blijven staan.

Op de weide, in de tuin en langs de fontein groeien lekkere eetbare wilde planten en deze zijn weer super interessant om in je maaltijd te verwerken. Van wilde kruiden kun je middelen maken die je kunt inzetten om de meest voorkomende kwalen mee te bestrijden maar ook een heerlijke gezicht crème of litteken zalf, zelfs wasmiddel en haarspoeling komen uit de tuin.

Ons streven is om zo veel mogelijk offgrid te wonen en meer selfsupporting te leven en daarbij het land te versterken dus toevoegen. Geven en nemen met zo min mogelijk belasting op het milieu.

Wil je een rondleiding op onze finca dan kan dat! We hebben een aantal dagen waarop we gaan wandelen in onze directe omgeving en op onze finca om de verschillende onderdelen laten zien. Maak kennis met eetbare wilde planten en (genees)kracht uit de natuur!

We hebben kruidenthee uit eigen tuin, diverse producten zoals jam, siroop en zalven. Ontvangst met thee of koffie met wat lekkers uit eigen tuin. Na de wandeling een heerlijke wildpluk lunch met drankje naar wens!

Taal: Nederland en Engels.

Data: 2 september 11.00 uur tot ca 14.00: rondleiding en wilde kruiden wandeling, ontvangt met koffie/thee na de wandeling wildpluk lunch.

7 oktober 11.00 uur tot ca 14.00: rondleiding en wilde kruiden wandeling, ontvangt met koffie/thee na de wandeling wildpluk lunch.

Bijdrage: 45 euro p.p.

!! Ook mogelijk op verzoek! Neem dan contact op!

Inschrijven via onderstaand formulier of per mail: info@casanatura.nl