KRUIDEN & WILDPLUKKEN WEEKEIND in Galicia Spanje!!

De KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING online volgen en het KRUIDENWEEKEIND in Galicië Noord-Spanje meedoen!
Hoe leuk is dat!!
Drie dagen lang helemaal in de natuur, eetbare en geneeskrachtige kruiden duiken! Proeven, ruiken ontdekken en bereiden.

In de prachtige groene en rustgevende omgeving van onze Spaanse Casa Natura is ontzettend veel te vinden aan kruiden en eetbare wilde planten.
We kunnen binnen én buiten werken en de verschillende (genees)krachtige kruiden behandelen en verwerken!

De KRUIDEN & WILDPLUKKEN online jaartraining ziet er hetzelfde uit met elke maand een nieuw superdik MAANDDEEL met het kruid van de maand, kruidenbehandeling, inhoudstoffen, wildplukkalender, recepten en wildpluk informatie. Elke week ontvang je een #update over wat er dan in de natuur opvalt, wilde planten, recepten een video of ander kruiden nieuws.

In plaats van de praktijkdagen in Nederland in voor en najaar zijn de praktijkdagen in Noord Spanje!

Maar.. je kunt ook alleen dit weekeind meedoen!

Dit weekeind is een geweldige manier om helemaal in de rust van de natuur op ontdekking te gaan naar de diversiteit van planten en kruiden die je kunt inzetten voor jouw gezondheid! Een weekeind met wandelingen en workshops in de mooie groene omgeving op de Casa Natura Galicia. Hier is een voedselbos en permacultuur moestuin in opbouw en in de directe omgeving is water en bos.

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties om te verblijven en er is genoeg vrije tijd om ook het vakantie gevoel te hebben.

Dit zijn de data: 28, 29 & 30 juni 2024.
Plaats: Casa Natura Galicia in Noord Spanje.
Inschrijven via het formulier op deze pagina of via de webshop

Wil je alleen de praktijkdagen meedoen? Dat kan, boek deze hier>Kruiden & wildplukken praktijk weekeind mei Galicie – CASA NATURA

Programma op Casa Natura Galicia met overnachting en maaltijden.
De ochtenden zijn voor de wandelingen en het ontdekken en herkennen van kruiden en planten. We verzamelen kruiden en bereiden gezamenlijk de lunch met eetbare wilde planten van dat moment. De middag is voor het maken van bereidingen met kruiden en wilde planten.

Je verblijft naar wens op één of twee persoonskamer (tweepersoonsbed) of in het appartement een kamer met meerdere bedden (max. 3) met eigen badkamer.

Kamperen: verblijf in bell-tent met tweepersoonsbed en zitgelegenheid op de finca.
Verblijf in eigen tent of camper is ook mogelijk.

Inclusief 3 overnachtingen (plus een extra nacht om een avond van te voren aan te komen) en alle maaltijden tijdens de workshop dagen. De laatste dag is alleen een ochtenddeel met ontbijt en lunch. Wij helpen je ook graag met je heen en of terugreis. Bijboeken van extra nacht(en) is in overleg mogelijk.

Schriftelijk: de MAANDDELEN ontvang je elke maand op de 11de van de maand.

Bijdrage: €595,00 Inschrijven via het formulier op deze pagina of via de webshop

Jaartraining Kruiden & Wildplukken ‘Het jaar rond!’ PRAKTIJK WEEKEIND GALICIE SPANJE

Wil je meer weten over, en doen met, kruiden & eetbare wilde planten? Dan is dit de training voor jou! Ontdek al het moois en gezonds in de natuur!

Je kunt elke maand instappen en het hele jaar rond gaan ook met de praktijkdagen in Spanje. Deze jaartraining is praktijk gericht op gezondheid (eten) en (genees)kracht uit de natuur met respect en liefde voor de natuur!

Je leert elke maand, met de seizoenen mee nieuwe eetbare wilde planten, kruiden, struiken en bomen kennen. Welke kruiden je op dat moment kunt oogsten, en verwerken. Wat doen deze kruiden voor jou persoonlijk en je gezondheid. We kijken verder dan de standaard informatie, naar de kruiden zelf, hun betekenis en signatuur, voeding als je medicijn!

De cursus bestaat uit verschillende segmenten, elke maand is er een kruid van de maand, dit kruid staat symbool voor een groep kruiden met dezelfde inhoudstoffen of van dezelfde familie. Zo ontdek je langzaam de verschillende plantenfamilies en hun werking.

Kruiden & wildpluk training ‘Het jaar rond’, is een kruiden en natuur cursus die bestaat uit elke maand een schriftelijk deel, dit deel ontvang je als PDF in een makkelijk leesbare magazine achtige vorm. Deze kun je digitaal bewaren maar ook printen zodat je aan het einde van het jaar een mooi boek hebt die je altijd weer kunt nalezen en waar je aantekeningen bij kunt maken. Je leert op je eigen tempo. De cursus is praktijk gericht en je bepaalt zelf hoeveel studie uren je er in stopt. Elke twee weken ontvang je een update over een bepaalt kruid, een recept of een opdracht.

Onderwerpen:

•  Eetbare wilde planten, bomen, struiken

• Recepten, hoe verwerk je wilde kruiden

•  Geneeskrachtige en EHBO kruiden

•  Geur- rook- & smudge kruiden

•  Kruidenmiddelen, kruidenolie en zalf

•  Zaden, noten en wortels

•  drogen, conserveren en maceraat

•  Zaaien, stekken en planten

•  Zeep, wasmiddel, huishoudelijk gebruik

•  Kruidentuin, voedseltuin en wild zaaien

•  Koken in de natuur

•  Verbinden met de natuur