VOEDSELBOS ACTIE!

Geef een voedselbosboom cadeau!!

Dit jaar jaar willen wij meer dan 100 voedselbos bomen planten! Dat is ons goede voornemen, een voedselbos is de meest milieuvriendelijke manier van voedsel verbouwen, een voedselbos voedt mens en dier en belast het milieu niet maar komt de natuur juist ten goede.

Een voedselbos is een gezond stuk grond met bomen, struiken en planten die met elkaar in evenwicht kunnen groeien en elkaar versterken, deze beplanting zorgt er voor dat de voedselproductie in evenwicht blijft met de omgeving en het ecosysteem. Voedselbosbomen produceren bessen, noten of vruchten zoals meidoorn, vlier, walnoten, hazelaars, perziken, pruimen, appel en peren. Planten zoals brandnetel, weegbree, melde, hondsdraf, daslook en look zonder look.

Permacultuur of voedselbosbouw is een reactie op de conventionele landbouw die veel problemen kent in de hele wereld zoals verdroging, verarming, verzakking en erosie van vruchtbare grond. De huidige landbouw drijft op fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen worden als maar duurder en schaarser.

Om het voedselbos een goede start te geven hebben we bomen en struiken nodig voor de basis, hier kun jij mee helpen!!

Wij hebben een stuk grond van 3 circa ha. in Noord Spanje Galicia waar we een voorbeeld willen zijn van natuur inclusieve en regeneratieve landbouw, deze winter gaan we van start. Wij willen met ons voedselbos inspireren en mensen bij elkaar brengen.

Met jouw bijdrage kopen wij een boom (of bomen :), wil je weten wat voor boom? Dat kan, mail je naam naar info@casanatura.nl of vul het formulier in op deze pagina: en we houden je op de hoogte van JOUW boom!

Door een relatief klein bedrag te storten kunnen wij alweer één boom kopen om te planten. Van elke 25 euro wordt een voedselbosboom gepland, dat kan een appel zijn of een peer maar ook een avocado, kiwibes of vijg!

WAT NOG MEER? Je ontvangt in het voorjaar van 2023 twee weken een GRATIS online cursusdeel van de KRUIDEN & WILDPLUKKEN JAARTRAINING!! Op 11 MAART om precies te zijn. Een mooi cadeau voor jezelf of iemand anders!!

Je ontvangt na betaling een digitaal certificaat van jouw boom en de data wanneer je jouw cursus kunt verwachten! 

Vanaf februari zullen we een update geven van de stand van zaken!

Groene groet,

Hans & Patty  Casa Natura Galicia

Schrijf je hier in, je kunt je wensen aangeven, ontvangt een factuur en tevens een cadeaubon zo kun je de boom ook nog weggeven! Wil je liever via de webshop deelnemen dat kan ook, ga naar SHOP>