Blog

Masterclass wilde kruiden en voeding

De eerste in een reeks van 7 masterclasses over het gebruik van kruiden en eetbare wilde planten (wortels, zaden, etc) en de invloed daarvan op je gezondheid!

Nog niet zo heel lang geleden aten wij namelijk heel ander voedsel, dat deden wij al duizenden jaren zo, voeding dit in onze omgeving groeide en puur van het land kwam, totdat de industriële revolutie kwam en ons dicteerde wat wij zouden eten. Wij verwerkte geen oogst meer van het land maar aten wat de industrie ons voorzette.

Dit is een enorme verandering in ons voedingspatroon! Wist je dat nog maar 20% van wat wij eten aansluit op onze werkelijke voedingsbehoefte?!

Dan is het niet zo moeilijk om te bedenken dat wij onszelf elke dag te kort doen door niet te eten wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Dat ons lichaam reageert op het fabrieksvoedsel is geen geheim, denk maar eens aan de lange lijst met klachten alleen al van het maagdarmsysteem zoals coeliakie, crohn, colitis ulcerosa, allergieën en ontstekingen.

In de eerste masterclass wil ik heb hebben over oervoedsel van het land en de verwerking op een natuurlijke manier. Kijk eens naar een product wat we al duizenden jaren, met verschillende granen, in vele verschillende vormen en smaken, eten… juist brood!

Lijkt het product dat de industrie voor ons maakt nog enigszins op het recept dat ons voorouders maakte? En waar komen al die klachten vandaan, wie wil er nog “brood” eten? En waarom liever niet? We gaan brood bakken! Nee, denk niet aan het product van de fabriek denk aan ingrediënten van het land, uit de natuur, we gaan fermenteren!

De eerste masterclass is op:

zondag 10 maart om 11.00 uur via de FBgroep MASTERCLASS OERVOEDING 1. Na opgeven ontvang je de link. Masterclass wilde kruiden en voeding – CASA NATURA

Zondag 24 maart: Oervoeding 2, eetbare wilde planten

Zondag 7 april: Oervoeding 3, vuur, water, lucht en aarde

Woensdag 24 april: medicijnen uit de natuur

Woensdag 8 mei: lokaal en natuur

Geef je op voor een masterclass van jouw keuze of voor alle 5 de masterclasses in deze serie. Bijdrage per masterclass is 45 euro, bijdrage voor de hele serie van 5 is 195 euro. Via de volgende link kun je je opgeven, na inschrijven ontvang je de inlog gegevens. Boek via de website van Casa Natura V

Masterclass wilde kruiden en voeding – CASA NATURA

Masterclass wilde kruiden en oervoeding serie van 5 – CASA NATURA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *