Blog Voedselbos

Een klein stukje bos

De actie “voedselbosboom” heeft een aantal hele mooie bomen opgeleverd. Deze bomen worden extra vertroeteld ze hebben zelfs een eigen naambordje gekregen. Niet alleen via de website zijn bomen gedoneerd ook door de mensen die langskomen!

Als bezoekers horen van de actie doen ze allemaal mee, zo kwam vrijwilligster Bianca aan met een witte kers! Hmmm een witte kers… ik had vroeger een rode kers maar nu zijn de witte kersen erg in, tenminste hier in Galicië wel. Hoe kom dat zo? Omdat de witte minder aantrekkelijk zijn voor de vogels en ik weet nog heel goed van mijn vorige (rode) kers dat we uitkeken naar het moment waarop de kersen rijp zouden zijn om te plukken maar dat dit moment bijna nooit kwam omdat de vogels je altijd een stap voor zijn!

Om laaghangende takken heb ik wel eens een net gespannen en dat leverde dan wel een aantal kersen op maar om nu elke keer de hele boom in net te pakken… en daarna weer uitpakken pfff dat is veel werk. Dus… neem een witte kers en hopelijk zijn we nu wel de vogels te slim af!

Dank je wel Bianca voor deze mooie boom die je kocht omdat je jouw eigen naam erin zag “Blanca de provence cerezo” oftewel we noemen haar Bianca!

We gaan deze kers natuurlijk op de voet volgen en zijn er als de kippen bij zijn als de vruchten rijp zijn!

Over kippen gesproken, de boom staan nu een paar meter van het kippenhok af dus mochten er kersen op de grond vallen dan kunnen die mooi de restjes opeten!

Ook nog even aandacht voor een mooie golden manzana die we Heidi hebben gedoopt en een Kaki waar Christiaan dol op was hij heeft hem dan ook zelf gepland en de boom meteen verzorgt met compost en kruiden in de boomspiegel.

Zelf ben ik helemaal weg van de Arerola kers welke eigenlijk geen echte kers is maar het midden houdt tussen een bes en een mini tomaat. Wel rood van kleur maar een laag blijvende boom, je kunt hem snoeien zodat hij wel breed wordt maar niet hoog. Wist je dat de arerolakers de meeste Vitamine C bevat van alle vruchten?

Wil je ook een voedselbosboom doneren? Dat kan hier>

Wil je ze zelf komen bewonderen en meer te weten komen over een voedselbos en zelfvoorzienend leven? Dat kan hier>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *