galicie, casa natura
Casa Natura

Omgeving

Galicie of Galicia zoals de zoals de Spaanse naam is, is gelegen in het groene Noorden van Spanje. Deze noord kust grens aan de Atlantische oceaan en heeft een kenmerkende woeste kustlijn met rotsen, baaien en riviermondingen. Je kunt hier de meest spectaculaire baaien vinden maar ook kleine rustige strandjes langs de rivier mondingen, deze liggen vaak beschut en hier kun je heerlijk zwemmen. Langs de kust zijn in de zomer de druk bezochte geweldige surfstranden, wandelgebieden en gezellige vissersdorpjes.

Pontedeume is een prachtig stadje aan de monding van de Eume met zijn kenmerkende brug over de brede rivier. Er is elke zaterdag markt en het heeft veel gezellige horeca. Een wandeling van het strand over de oude brug naar de stad is aan te raden. Als je de rivier omhoog volgt kom je uit bij het beschermde natuur gebied “Fragas do Eume”!

Populaire surf stranden zoals Pantin Beach, Valdovino en Playa de Doninos worden het hele jaar door bezocht, in de zomer kun je surfles nemen bij een van de surfscholen en genieten van een drankje en hapje aan het strand.

Valdovino ligt ongeveer 15 minuten rijden vanaf de casa hier vind je een prachtig breed strand. Vanuit het land stroomt een rivier de zee in en heeft zo een lagune gecreëerd. Zwemmen in de lagune is heerlijk en ook geschikt voor kinderen. Maak een wandeling naar de vuurtoren of naar het kerkje dat achter een klif is verborgen!

De steden Ferrol op 11 kilometer, Santiago de Compostella (90 kilometer) en A Coruna (45 kilometer) zijn een bezoek waard! A Coruña is een mooie oude stad aan een grote baai met een prachtig levendig stadstrand en lange boulevard. De oudste romeinse vuurtoren staat er en een hele rij mehirs op het puntje van de landtong. Het oude centrum heeft een mooie centrale plaza met terrassen en vele winkeltjes in de smalle straten. Er is ook een nieuw gedeelte met alle grote winkels. Ferrol is een echte havenstad met een oude en een nieuwe haven. In het oude centrum is een authentieke vismarkt waar je de beste vis en schaaldieren van Galicië kunt krijgen. Wist je dat de Camino Ingles, de Engelse pelgrimstocht naar Santiago start vanaf de haven van Ferrol? Daar kwamen de pelgrims met de boot aan vanuit Engeland.

Santiago de Compostella kan niet overgeslagen worden hier vind je de beroemde kathedraal van Santiago, de eindbestemming van de peligrinos die de Camino de Santiago lopen. Het is hier altijd druk en je komt hier mensen uit alle delen van de wereld tegen die hun tocht vieren op een van de vele terrassen in de stad. De stad heeft vele kerken, pleinen en bezienswaardigheden met een bijzonder sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *