Blog

NATURE RETREAT MEI/JUNI 2024

ONTDEK JE OORSPROKELIJKE NATUUR | KRUIDENKENNIS | WANDELEN VOEDSEL UIT DE NATUUR | YOGA | RELAXEN IN HET GROEN

NATURE RETREAT CASA NATURA GALICIA
Datum: 30 mei t/m 3 juni 2024
Waar: Galicië Noord Spanje
Thema: ‘Nature’ onze oorspronkelijke natuur


Onderdompelen in het groen, de natuur van dichtbij weer leren kennen en verbinden. Kruiden en eetbare wilde planten (genees)KRACHT uit de natuur. Onze oorspronkelijke staat en natuur ontdekken daar gaat het retreat over.
Onmiskenbaar raak je onder de invloed van het groen, het groen van het hartchakra, het groen op je bord met liefde bereid, het groen uit de natuur waar we krachtige voeding en medicijnen mee maken!

In de prachtige natuur van Galicië ga je de wijsheid van de planten en kruiden leren kennen. Via alle activiteiten die worden aangeboden kun je jouw intenties neerzetten en ontdekken wat jou kan helpen en ondersteunen.

We gaan wandelen en verdiepen ons in wilde planten als voeding en medicijn, mooie oude rituelen en gebruiken. Terug, even aanraken van onze oorspronkelijke natuur en de kennis die daarbij hoort.

Galicië ligt aan de Noordwest kust van Spanje en heeft een prachtig landschap van woeste rotsen afgewisseld met prachtige baaien aan de oceaan. Omringt door heuvels met brede rivieren en kleine dorpjes met hun authentieke uitstraling en tradities met Keltische invloeden.  

NATURE RETREAT 30 MEI T/M 3 JUNI 2024

KRUIDEN & WILDPLUKKEN:

Met Herborist en wildplukgids Patty Vegt. We gaan op pad, al wandelend op zoek naar de bijzondere eetbare en geneeskrachtige wilde planten in de natuur. Het zal je verbazen hoeveel wilde planten eetbaar en ook heel lekker zijn. Gezondheid uit de natuur! We plukken van ons land en uit het wild diverse kruiden om een wilde lunch mee te maken. Ik vertel over de geneeskrachtige kruiden en hoe je makkelijk je eigen medicijnen kunt maken. We bereiden samen o.a. een geneeskrachtige zalf en een heerlijke body lotion.

YOGA:

De yogalessen worden verzorgd door Yvonne Hageman. De lessen zijn een mix van kundalini en hele rustige easy flow zodat je heerlijk in jouw lichaam komt en de energie kunt voelen stromen. Er wordt een altaar gemaakt voor de chakra’s van die dag en een intentie waardoor de toon wordt gezet voor de rest van de dag. Aan het einde van de dag balanceren we de chakra’s door middel van een (liggende) meditatie.

KOKEN:

Een diner workshop en de maaltijden worden verzorgd door chef-kok Anne van Ingen, met zo veel mogelijk verse groenten en wilde ingrediënten van ons eigen land.

WANDELEN:

We maken een wandeling van het huis naar de waterval van het Castelo Naraio, hier kun je een verfrissend bad in het bruisende water nemen. Begeleiding Hans Berg & Floyd  🐾

RELAXEN:

In en om de casa kun je relaxen in verschillende hangmaten, schommels en zitjes. Er is ruimte genoeg om even alleen te zijn of samen te zitten naar wens. Je kunt schilderen er zijn materialen en een ezel. Je kunt kunstwerken maken met planten materiaal zoals takken en eucalyptus schors. Wandelen naar de rivier beneden of naar het dorpje. Er is een hout gestookte hottub en er is een buiten-binnen ruimte waar je zelf kunt koken en of zitten. In de casa is een grote zitkamer en buiten een groot terras.

OVERNACHTING:

Je slaap in een één of twee persoonskamer in het huis naar wens. Wij hebben een bell-tent met tweepersoons bed op het land voor een extra belevenis in de natuur of je kunt in je eigen camper(bus) op een van de drie camperplaatsen staan. Er is water en een kook voorzieningen buiten. Er is een compost wc en buitendouche.

Nature retreat programma 2024

VROEGBOEKKORTING:

Maak gebruik van de vroegboekkorting de hele maand december: betaal nu maar €695 p.p. ipv €750 euro voor het hele retreat of als je met twee persoenen boekt: €575 p.p. Je krijgt tevens een gratis extra nacht voor of na de retreat dagen zodat je alle rust kun nemen! Boek voor 31 december 2023.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *