voedselbos
AGRITURISMO

Cursus voedselbosJE

VOEDSELTUIN

Dit jaar start er een hele nieuwe cursus! De cursus voedselbosJE of voedseltuin!

Al jaren ben ik actief met voedselbossen, hoe meer ik me erin verdiep hoe meer ik overtuig raak van het idee dat voedselbossen de oplossing zijn tegen de problemen die de intensieve veeteelt en de reguliere voedselproductie met zich meebrengt. Een voedselbos is een gezond stuk grond met bomen, struiken en planten die met elkaar in evenwicht kunnen groeien, elkaar versterken, deze beplanting zorgt voor voedsel in evenwicht met de omgeving en het ecosysteem. Het voegt dus ook meer toe aan de natuur om zich heen i.p.v. dat het problemen veroorzaakt, dat komt niet alleen de natuur maar natuurlijk ook mens en dier ten goede!

Om een echt groot voedselbos te beginnen in Nederland is nog niet zo makkelijk, in de praktijk loop je tegen allerlei regels en wetten aan die, zoals zo vaak, achter de ontwikkelingen en wensen aanhobbelen. Daarom gaat deze cursus over een voedselbosJE! Een voedseltuin waar je maar een klein stukje grond voor nodig hebt, gewoon je eigen achtertuin of als je die niet hebt een volkstuin of misschien kun je wel samen met buren een stuk groen in je omgeving adopteren! 

Heb je een flinke tuin dan kun je ook met deze cursus uit de voeten want je maakt jouw eigen ontwerp naar de hoeveelheid bomen en planten die je kwijt kan.

Tijdens de cursus leer je hoe je het beste de lagen kunt indelen, wat voor grond je hebt, waar de zon vandaan komt. Welke bomen, struiken en planten het best geschikt zijn en de meeste opbrengst geven. Je gaat je eigen voedselbosje of voedseltuin ontwerpen! Alles wat je moet weten en waar je rekening mee moet houden. Eetbare wilde planten en bloemen vormen een belangrijk onderdeel want dat zijn je eerste supergroenten!

Geef je op voor 1 oktober en geef aan wat jouw wensen zijn! We gaan het jaar rond in 12 maanden, elke maand ontvang je een deel van de cursus. Hiermee ga je zelf aan de slag met je tuinontwerp en vervolgens de beplanting.

Er is veel aandacht voor de soorten die je kunt kiezen al naar gelang je grond en zon of schaduw in je tuin. Het onderhouden van een ecosysteem, soorten compost, plantaardige mest en de principes van permacultuur.

Elke week ontvang je een lesbrief, daarin staan planten van die maand die belangrijk zijn om te zaaien of planten ook voedselbos tips en recepten komen elke week voorbij zodat je zin krijgt om aan de slag te gaan!

We houden contact via de besloten FBgroep waarin foto’s tips en video’s kunnen worden gedeeld!


SCHRIJF JE HIER IN>> Cursus voedselbosJE voedseltuin – CASA NATURA

Cursus delen: schriftelijk en online delen, elke week van 1 oktober 2022 t/m 2023 (instappen kan elke maand)

Samenvatting:

Opgeven kan ook via de mail: info@casanatura.nl, wil je een factuur op naam, mail dan je gegeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *