voedselbos, casanatura,
ACTIVITEITEN

Voedselbosje

1e april, het is nieuwe maan, tijd voor mooie plannen en ideeën om uit te groeien. 🌒

En er zijn veel nieuwe plannen! Dit jaar start ik met een hele nieuwe cursus! Al jaren ben ik bezig met voedselbossen, hoe meer ik me erin verdiep hoe meer ik overtuig raak van het idee dat voedselbossen de oplossing zijn tegen de problemen die de veeteelt en de reguliere voedselproductie met zich meebrengt. Gezond voedsel in evenwicht met de omgeving en het ecosysteem.

Om een echt groot voedselbos te beginnen in Nederland is nog niet zo makkelijk, in de praktijk loop je tegen allerlei regels en wetten aan die, zoals zo vaak, achter de ontwikkelingen en wensen aanhobbelen. Daarom werk ik aan een voedselbosJE cursus waar je maar een klein stukje grond voor nodig hebt, gewoon je tuin of als je die niet hebt een volkstuin of misschien kun je wel met buren samen een stuk groen adopteren! 🍃

Met deze cursus leer je hoe je een ontwerp kunt maken, het beste de lagen kunt indelen, wat voor grond je hebt, waar de zon vandaan komt. Welke bomen, struiken en planten het best geschikt zijn en de meeste opbrengst geven. Je gaat je eigen voedselbosje / voedseltuin ontwerpen! Alles wat je moet weten en waar je rekening mee moet houden. Eetbare wilde planten en bloemen vormen een belangrijk onderdeel want dat zijn je eerste supergroenten! Dus houdt de website in de gaten als je meer wilt weten over voedselbosjes!

voedselbos, casanatura,

Met een voedselbosje in je tuin is het makkelijk wildplukken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *