Kruiden & wildpluk voorjaarscursus 2023

Het voorjaar is dé tijd om naar buiten te gaan en de natuur opnieuw te ontdekken! Het zijn de maanden waarin de meeste kruiden opkomen de bomen en struiken bloeien, de natuur is op zijn mooist. Doe mee met de KRUIDEN & WILDPLUKKEN voorjaarscursus en leer alles over de eetbaarheid en geneeskracht van wilde planten.

Deze cursus is een kennismaking met eetbare wilde planten en het verwerken van geneeskrachtige kruiden in gezonde producten voor het dagelijkse leven.

Twee maanden lang ontvang je elke week één cursus deel, in totaal 8 delen. Je krijgt de delen schriftelijk per mail. Er zijn twee datums gepland om in de natuur de behandelde planten te bekijken en om een aantal recepten te maken.

Deze twee dagen zijn een mooie ontdekkingstocht in de natuur, we gaan op zoek naar die bijzondere en supergezonde voorjaars kruiden. Je gaat veel proeven en ruiken en leren herkennen.  Zodat je voortaan zelf de kruiden goed kan determineren. Van de verse kruiden maken we lekkere gerechtjes en een aantal bereidingen met kruiden oliën, zalf, tinctuur en crème.

Met de cursus delen elke week kun je meteen aan de slag! Een stimulans om lekker naar buiten te gaan en te ontdekken. Aan te raden voor degene die meer in de natuur willen zijn en dubbel willen genieten van de natuur!

In een aantal korte cursus delen word je wegwijs gemaakt in de basisbegrippen van kruiden en wilde planten kennis zodat je zelf een middeltje tegen ontstoken huid kan maken, een rustgevende thee kan maken en een tinctuur bij maagklachten. We onderzoeken de signatuurleer en de plantenfamilies. Welke wilde planten een echt superfood zijn en goede gezonde aanvulling op je voeding!

Momenten om te genieten voor jezelf met liefde voor de natuur!

Kruiden & wildpluk voorjaarscursus met praktijkdagen

Doen: opgeven via de mail of via deze link:

Cursus delen: schriftelijk en online delen, elke week van 1 april t/m 20 mei 2023.

Kruidenboek: elke deelnemer ontvangt gratis het boek Gezondheid uit de natuur en een zakje wilde kruidenmix van dat moment.

Praktijkdagen: vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei 2023 van 10.00 t/m 12.00 en 13.00 t/m 15.00. We maken in de ochtend een wandeling en vervolgens samen gerechten voor de lunch van wilde ingrediënten. In de middag maken we bereidingen met kruiden zoals kruidenolie, zalf en tinctuur. 

Het maximale aantal deelnemers is 12 personen, minimale aantal deelnemers 6 personen.

Waar: 13 mei in Castricum NH, 14 mei in Oostzaan.

Deelname: 375,00