2de jaar kruiden & wildpluk jaartraining

Verdieping in voeding en geneeskracht!

Een KRUIDEN & WILDPLUKKEN VERDIEPINGS JAAR waarin je de basiskennis die je al hebt gaat uitbreiden … aanspreken en uitbouwen met o.a. plantenfamilies en inhoud stoffen. Ook kijken we op een holistische manier naar de kruiden, niet alleen de wetenschappelijke werking maar of het kruid jou persoonlijk aanspreekt en wat het dan voor jou gezondheid kan doen. De signatuurleer bevat hele handige handgrepen om planten te herkennen en te onthouden waar ze goed voor zijn.  Je leert planten beter kennen met hun eigenschappen en hun uiterlijke kenmerken.

Daarnaast gaan we brouwen! We maken verschillende bereidingen en gaan koken in de natuur. Omdat dit een kleine groep is kunnen we de praktijk dagen afstemmen op jullie wensen. De ene keer meer eetbare wilde planten herkennen en bereiden de andere keer meer de nadruk op kruiden preparaten voor je gezondheid maken. In de winter gaan we dan ook twee keer naar binnen om verschillende bereidingen te maken.

Deze kruiden & wildpluk cursus is een vervolg op de kruiden en wildpluk jaartraining. In het eerste jaar maak je kennis met eetbare wilde planten die elke maand in de natuur te vinden zijn. Wat je er mee kan maken, hoe je het kan eten en de geneeskrachtige werking.

In dit 2de jaar gaan we meer verdiepen in de kruiden. De kruiden uitwerken, dit doe je ook mede, zelf! Dus meer zelf onderzoeken. We behandelen de belangrijkste en meest gebruikte geneeskruiden. Die je kunt inzetten bij de meest voorkomende alledaagse kwalen.

Preventie door middel van het eten van wilde planten, het regelmatig in de natuur zijn om op zoek te gaan naar de kruiden, op een gemakkelijke manier opnemen van de kruiden en gezonde voeding.

Natuur is een bijzonder “ding”, zonder kunnen wij niet leven, maar aan de andere kant, lijkt het ook zo gewoon.  En de mens gaat er zo onnadenkend mee om. Verbinding met, brengt een hele andere manier van naar de natuur kijken en beleven met zich mee.

Praktisch:

Deze vervolgcursus bestaat uit 12 delen die je schriftelijk krijgt opgestuurd. De delen kun je zelf printen en bewaren in een map, dan heb je een mooi naslag werk. Op de website van Casa Natura zal er elke maand een kruid staan dat wordt uitgediept. Daarnaast is het de bedoeling dat ieder een eigen kruid uitdiept. In de speciaal besloten Facebookgroep kan je informatie vinden en uitwisselen. We komen 10 dagen bij elkaar elke maand op een zaterdag. Dan gaan we in de natuur op zoek naar kruiden. We maken gerechten er mee, bespreken de kruiden en maken er geneeskrachtige producten mee. Dat is de ene dag tincturen en maceratie maken en de andere dag koken, gerechten met wilde planten.  Determineren en plantenfamilies en de daarbij behorende belangrijkste inhoud stoffen.

Heb je niet het eerste jaar meegedaan maar denk je over de nodige basiskennis te beschikken dan kan je uiteraard ook meedoen!

Samenvatting:

Schriftelijk: 12 maand, elke deel 1e van de maand. Praktijkdagen: 10 praktijkdagen elke maand van oktober t/m april en 3 x in juli en augustus. Mis je een keer dan kun je een soortgelijke wandeling inhalen.

Winterworkshops binnen: 1. spijsvertering en kruiden, bereiden bittere pil en Zweedse kruiden elixer.    2. Relax, kruiden voor je ontspanning ook voor uitwendige toepassingen. Theemix en huid crème.

Tijdens de praktijk dagen verzamelen we kruiden uit het wild en daar maken we recepten mee. We gaan koken in de natuur. Ook maken we medicinale producten en ga ik op een middag uitgebreid in op het spijsvertering systeem en het belang daarvan voor de hele gezondheid. De kruiden die daarbij noodzakelijk zijn en welke je gezondheid kunnen verbeteren. We maken de bittere pil. We bestuderen verschillende kruiden, in april groeien een aantal belangrijke voorjaarskruiden. In de zomer gaan we buiten koken In het najaar gaan we op zoek naar wortels. Daar maken we ook meteen producten mee.

Kosten: €395,00 per jaar. Inclusief.

SCHRIJF JE HIER IN: 2de jaar Kruiden & wildplukken verdieping – CASA NATURA