De off-grid coach naar een meer zelfvoorzienend leven!

Op weg naar een meer zelfvoorzienend leven, veel mensen willen het, een ultieme droom die werkelijkheid kan worden.

Meer ruimte voor jezelf en jouw gezin, meer natuur, meer eten uit je eigen tuin een voedselbostuin met fruit en notenbomen. Kippen, geiten misschien?

Toegegeven een offgrid leefstijl is makkelijker als je in een “buiten gebied” woont waar je mogelijkheden hebt om een eigen waterbron en energie voorzieningen kunt creëren. 

De Offgrid coach is een nieuwe richting met cursus en workshops die wij samen vorm geven op onze finca in Noord Spanje. Er zijn namelijk steeds meer mensen die willen weten hoe ze een meer zelfvoorzienende leefwijze kunnen creëren. Soms moet je daarvoor verhuizen omdat je wat meer grond nodig hebt en soms kom je met een grote tuin al een heel eind. 

Heb je meer ruimte en grond nodig dan is Noord Spanje of (Noord) Portugal helemaal geen slecht idee. Je eigen groenten verbouwen en een paar kippen erbij zijn gemeengoed een levenswijze die in dit deel van Spanje is blijven bestaan. Het land is vruchtbaar er is genoeg water en zon. Dicht bij de kust is het klimaat zacht en de winters ook. Dit bied veel meer mogelijkheden qua fruitbomen, kruiden en groenten die je kunt verbouwen.

Een moestuin en voedselbostuin zijn hierin onmisbaar, kennis van zaaien, oogsten en verwerken. Want 20 kilo perziken of 10 kilo raapstelen oogsten is geweldig maar hoe bewaar je het.

De offgrid coach werkt vanuit Galicië en naast een e-boek komen er video’s op de website te staan.

Wil jij advies over een meer zelfvoorzienend leven en of misschien wel emigreren naar een ander land? Neem dan contact op met Hans Berg & Patty Vegt  via info@casanatura.nl