Foraging foods & herbs weekeind

Dit jaar organiseren we verschillende kruiden & wildpluk weekenden in Noord-Spanje! Hier ligt drie hectare grond met een voedselbos in oprichting, en een permacultuur moestuin, in de directe omgeving en op het land groeien bijzondere bomen en struiken, eetbare wilde planten en medicinale kruiden.

Onze Casa Natura ligt in een prachtige groene omgeving met bossen, struwelen en heuvels. Een kwartiertje van de stranden ter hoogte van Ferrol, zoals Doniňos en Valdoviňo met zijn idyllische rotskust en baaien met prachtige stranden, bekend bij watersporters vooral surfers en wandelaars.
Een bijzonder stukje bio diverse natuur.

Een weekeind of midweek in dit prachtige groene Galicië, een natuur retreat, genieten, ontdekken en leren, samen koken met en in de natuur! We maken wandelingen in een prachtige bosrijke omgeving met rivieren en heuvels, in elke seizoen is er genoeg te ontdekken.

Eetbare wilde planten op je bord en medicinale kruiden verwerken in bijzondere recepten, mooie oude kennis die je elke dag kunt toepassen!

Je verblijft in de casa rural of een belltent op het land, eigen tent of camperbus meenemen is ook mogelijk!

Hoe begin je met een voedselbos, welke bomen kies je, exoten versus inheems, de 7 lagen. Grondverbetering, compost, hugelbed, kruidenspiraal, moestuin en oogst verwerken. En vergeet de eetbare (on)kruidenlaag niet!

Tijdens dit weekeind leer je d.m.v. workshops en wandelingen elke dag nieuwe eetbare wilde planten kennen, deze planten zijn algemeen in Europa en kun je dus ook in Nederland vinden. We gaan deze planten beter bekijken, proeven en verwerken in een maaltijd. Elke dag maken we een recept met wilde planten (buiten) op houtvuur.

De recepten variëren van wilde pesto en saus tot wilde bouillon, salade, siroop en gelei, we maken gefermenteerde producten met wilde gist en medicinale zalf en olie.

Je leert de eetbare en of geneeskrachtige kruiden herkennen en determineren. Ook signatuurleer komt aan bod.

De wandeling en workshop duurt 3 uur in de ochtend en 2 uur in de middag de rest van de middag en de avonden ben je vrij of we hebben optioneel een gezamenlijke activiteit zoals yoga, wandeling of zwemmen. Een weekeind bestaat uit 3 dagen en 3 nachten.

Voorjaarsweekeind voedselbos en zelfvoorzienend leven: 22 t/m 24 maart 2024

Herfstweekeind (Foraging courses): 10 t/m 12 november

Prijs: 395.00 p.p. persoon (korting bij twee personen per kamer), inclusief alle benodigdheden, maaltijden en overnachting.

Aantal personen: minimaal 4,maximaal 10 personen

Taal: Nederlands, Engels

Waar: San Sadurnino, Galicia España

Opgeven via formulier op deze pagina: of via een mail naar: info@casanatura.nl