casa natura galicia
ACTIVITEITEN

Foraging | Foodforest | permaculture weekend

VOEDSELBOS WILDPLUKKEN PERMACULTUUR weekeind

Dit jaar is het voedselbos in het groene Noord-Spanje van start gegaan, met veel enthousiasme en vrijwilligers hebben we fruitbomen, notenbomen en klein fruit stekken geplant. De wilde moestuin is in voorbereiding en er is een natuurvijver aangelegd. De contouren worden langzaam zichtbaar maar er is nog veel werk te verrichten. De grond verbeteren, oogsten, oogst verwerken, ziektes bestrijden of laten gaan, droogte, het heeft allemaal direct invloed op de grond. Slim samenwerken met de natuur en wat er is belangrijk en kan je een hoop werk besparen.

De eetbare wilde planten die vanzelf opkomen mogen blijven staan de varens niet. Hoe begin je met een plan en een ontwerp, hoe deel je voedselbos lagen in, hoe weet je wat voor grond je hebt en hoe kun je water reguleren. Plantaardige mest, compost wat mag er wel op en wat niet, hugelbed en werken met karton.

Een voedselbos is een populaire nieuwe manier van voedsel verbouwen in je eigen tuin of op een stuk grond. Een voedselbos heeft vele voordelen boven de oude manier van voedsel verbouwen. Heb je een tuin? Tover deze dan op een eenvoudige manier om tot voedsel-bos-tuin de weg naar een meer zelfvoorzienend leven!

Naast de start van de ONLINE cursus voedselbostuin kunnen we dit jaar ook van start met de voedselbos weekenden in de praktijk! Vooralsnog kun je twee keer per jaar een weekeind verblijven in het huis of kamperen in belltent of camperbus en deelnemen aan workshops over hoe een voedselbos te ontwerpen, waar moet je op letten, welke elementen kun je toepassen.

Tijdens het weekeind doe je drie dagen mee aan workshops over het cultiveren van voedsel, de (genees)kracht van wilde planten en kruiden. Het vergroten van de biodiversiteit, de eetbare wilde planten laag en het verwerken van voedselbosoogst. We maken een wandeling door de omgeving om de inheemse natuur te bekijken.

Er is in de middag tijd voor ontspanning, naar het strand, zwemmen of wandelen.

Naast de praktijkdagen ontvang je per mail een uitgebreide schriftelijke cursus met alle belangrijke voedselbos elementen, tips en informatie over de toe te passen bomen, struiken en planten.

Data:

  • Najaar weekeind: 10 t/m 12 november 2023
  • Voorjaarsweekeind: 22, t/m 24 maart 2024
  • Prijs: 395.00 p.p., (korting bij twee personen per kamer), inclusief alle maaltijden en overnachting en de complete jaar cursus in PDF.
  • Aantal deelnemers: maximaal 8 minimaal 4 personen
  • Taal: Nederlands, Engels
  • Waar: San Sadurnino, Galicia España

Boek via het website formulier:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *