casanatura san xoan
Blog

De nacht van San Xoan of zomerzonnewende

Op 24 juni is het Sint-Jansfeest, ook wel Johannesfeest of midzomerfeest genoemd. Het is het feest waar stilgestaan wordt bij de zomer zonnewende (solstitium) en de geboortedag van Johannes de Doper.

In Galicië is dit een groots feest dat vooral in de nacht van 23 op 24 juni wordt gevierd, de tradities van deze nacht en dag er opvolgend zijn oud, ouder dan het feest ter ere van Sint-Jan of San Xoan zoals het in gallego heet. Op de stranden, in dorpskernen en tuinen worden vuren ontstoken om deze nacht te vieren, het is een nacht met magische krachten en bij uitstek geschikt om te dansen, met de geesten te communiceren, rituelen uit te voeren of wensen en manifestaties kracht bij te zetten. Het is de tijd van het licht, de langste dag van het jaar en met het vuur in de nacht is er nergens meer donker, tijd dus om donkere schaduwen af te werpen en de volle zomer te verwelkomen.

Kruiden en planten hebben op deze dag magische krachten ze hebben de optimale energie van de zonnekracht verzameld en bevatten behalve licht en kracht optimale inhoudstoffen.

Verzamel op deze dag dus kruiden om medicijnen mee te maken of een mooie kruidenwis voor in je huis. Deze kruiden met de intentie van het licht zullen je huis beschermen en het zonnetje in de winter zijn. Behandel je boeket met wat water wat je de hele nacht van Sint-Jan buiten hebt laten staan. Bind er een mooi touw omheen, maak drie knoopjes en leg je intenties erin. Jouw wensen. Hang deze kruidenwis op een mooie plek in huis en het komende jaar zal het huis en haard beschermen.

Doe je mee met de gratis MINI weekcursus!!!

Wees er op tijd bij!! We starten zaterdag 24 JUNI De dag van de ZOMERZONNEWENDE!

Lees er hier meer over>>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *